Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması Politikası

Bu Gizlilik/Kişisel
Verilerin Korunması Politikası;

a.    Hüsni Topdemir’nin online alışveriş platformu olan Mugzen.Com’un ne tür kişisel veriler topladığını,

b.    bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığını,

c.    Mugzen.Com un kişisel verileri kimlerle paylaşabileceğini,

d.     Mugzen.Com un işlediği kişisel verilerin üzerindeki Kullanıcı haklarının neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceğini açıklamaktadır.

Mugzen.Com (Bundan sonra “İnternet Sitesi” olarak anılacaktır.) ve
Kullanıcılar’ın gizliliğini korumak ve kullanılan teknolojik altyapıdan en üst
seviyede yararlanması ile güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli gizlilik
ilkeleri belirlemiştir.

İnternet Sitesi, 
müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla bazı kişisel bilgileri (isim, yaş, adres, telefon, e-posta vb.) talep edebilir. Kişisel bilgiler, kişi
adı-soyadı, unvanı, adresi, telefon numarası, e-posta adresi gibi kullanıcıyı
tanımlamaya ve iletişim kurmaya yönelik her türlü bilgidir. İnternet Sitesi’ne kayıt yaptırıp sipariş verebilmek için bazı ticari / kurumsal bilgilerle birlikte, kişisel bilgilerin de paylaşılması gerekmektedir. İnternet Sitesi’nin veri tabanında toplanan bu bilgiler, hizmetin ifası ve/veya daha iyi hizmet sunulması için kampanya çalışmalarında ve/veya müşteri profillerine yönelik özel promosyon oluşturma, fatura teslimatı gibi faaliyetlerinde kullanılmaktadır. İnternet Sitesi üzerindeki faaliyetlerde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, Kullanıcılar’a ait kişisel veriler, mevzuatta öngörülen usul ve esaslara uygun olarak İnternet Sitesi üzerinden sağlanan hizmetlerin verilebilmesi için bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olarak, ayrıca sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması nedeniyle açık rızanıza gerek bulunmaksızın, İnternet Sitesi’nin sahibi olan Hüsni Topdemir tarafından işlenmektedir.

Kullanıcıların IP adresleri İnternet Sitesi’ni yönetmek, Kullanıcıları, Kullanıcıların alışveriş sepetlerini tanımak ve açık demografik bilgilerini toplamak için kullanılabilir.

İnternet Sitesi, Kullanıcılar’dan topladığı bilgileri, ilgili Kullanıcı’nın haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın, üçüncü şahıslarla kesinlikle paylaşmamakta, faaliyet dışı hiçbir nedenle ticari amaçla kullanmamakta ve de satmamaktadır.

İnternet Sitesi, Kullanıcılar’a ait e-posta adresleri ve üyelik formları ile talep ettiği kişisel bilgilerin haricinde, Kullanıcılar’ın İnternet Sitesi’ni kullanımı sırasında izlediği, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlayabilir.
Kişisel bilgiler içermeyen bu istatistiksel veriler, İnternet Sitesi
müşterilerine daha özel ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla,
İnternet Sitesi ve Husni Topdemir iş ortakları ile
paylaşılabilmektedir.

Kullanıcı bilgileri, ancak resmi makamlarca usulü dairesinde bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince, resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olduğu durumlarda resmi makamlara açıklanmaktadır.
Kullanıcılar’ın İnternet Sitesi’ne girdiği tüm bilgiler sadece Kullanıcı
tarafından değiştirilebilmektedir. Bu kapsamda, İnternet Sitesi’ne üye olurken verilmiş olan kişisel bilgiler kayıt olduktan sonra değiştirebilir,
yanlışlıkları düzeltebilir ve gerekli düzenlemeler yapılarak iletişim
bilgilerinin ve tercihlerin doğru, eksiksiz ve güncel olması sağlanabilir.

İnternet Sitesi üzerinden verilecek siparişler için Kullanıcı’lardam bir ödeme şekli seçmeleri istenecektir. Kullanıcı tarafından her ne ödeme yöntemi seçilirse seçilsin, kredi kartı bilgileri İnternet Sitesi tarafından sunucularda tutulmamaktadır. Bu kapsamda, ödemeye yönelik tüm işlemlerin İnternet Sitesi üzerinden banka ve Kullanıcı bilgisayarı arasında gerçekleşmesi sağlanmaktadır. İnternet Sitesi üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirdiğinde, işlemi gerçekleştirmek için İnternet Sitesi üzerinden
paylaşılan kişisel bilgiler, kart bilgileri ve benzeri bilgiler, işlemin
gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan üçüncü kişiler (bankalar, kredi kartı
şirketleri vb.) ile paylaşılabilir. Kişisel bilgilerin tamamı veya bir kısmı
da, satın alınan ürünün gönderilebilmesi için kargo firması ile paylaşılabilir.

Kişisel bilgiler ayrıca İnternet Sitesi’nin kullanımını geliştirmek, hizmetleri, içeriği ve reklamları tasarlamak, sunmak amacıyla ve müşteri iletişimini geliştirmek için denetim, veri analizi ve araştırma gibi amaçlarla kullanılabilir. Kişisel bilgilerin çalışanlarla veya üçüncü partilerle siparişin iletilme aşamalarının herhangi birinde paylaşılabileceği gibi sipariş hakkındaki mesajlar, kurallar, koşullar ve politikalardaki değişiklikler gibi önemli uyarıları göndermek için kullanılabilecektir. Herhangi bir bireyle doğrudan ilişkisi olmayan veriler niteliğindeki kişisel olmayan bilgiler de toplanabilmektedir. Kişisel olmayan bilgiler herhangi bir amaç için toplanılabilir, aktarılabilir, kullanılabilir ve açıklanabilir. Örneğin siparişler ile ilgili ödeme şekli, sipariş detayları, sipariş tutarı, kullanılan indirim kuponları gibi bilgiler kişisel olmayan bilgilerdir. Bu bilgiler, Husni Topdemir çalışanları ile veya ilgili üçüncü partilerle siparişin iletilme aşamalarından herhangi birinde paylaşılabilir veya İnternet Sitesi kullanım analizinde ve desteğinde kullanılabilir.

İnternet Sitesi tarafından sağlananhizmetlerden müşteri
faaliyetlerine ilişkin bilgiler toplanabilmektedir. İnternet Sitesi’nde dolaşılan sayfalar, tıklanan buton ve bağlantılara ilişkin navigasyon ve tıklama bilgileri, IP bilgileri, kullanım süreleri müşteri faaliyetlerine örnek olarak gösterilebilir. Bu bilgiler bir araya getirilerek müşterilere daha faydalı bilgiler sağlamak ve analiz için kullanılabilir. İşbu Gizlilik Politikası
bakımından kişisel olmayan bilgi olarak değerlendirilmeyen bu bilgiler, reklam ve pazarlama hizmetlerinde kullanabilecektir. İnternet Sitesi, kanunen daha uzun bir saklama süresi gerekmediği veya müsaade edilmediği sürece kişisel bilgileri işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçları gerçekleştirmek için kanunen geçerli olan süre boyunca saklamaktadır.

İnternet Sitesi, çevrimiçi servisleri, interaktif uygulamaları, e-posta mesajları ve reklamları, çerezleri (cookie) ve diğer teknolojileri kullanabilir. Bu teknolojiler size en kaliteli hizmeti sağlamak, davranışlarınızı daha iyi anlamak ve hizmetlerimizi daha
kolay sunmak amacıyla kullanılmaktadır. Çerezler ve diğer teknolojiler İnternet Sitesi’ni ziyaret ettiğiniz zaman kişisel bilgilerinizi anımsatır. Bununla amacımız size kullanım kolaylığı sağlamak, vermiş olduğunuz siparişlere ulaşabilmenizi sağlamak ve bir sonraki ziyaretinizde sizi ve kişisel bilgilerinizi anımsayarak size daha özel bir hizmet sunabilmektir. Çerezleri bilgisayarınızdan dilediğiniz zaman silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Çerezler, kullanıcı davranışlarını anlamak, üyelerimizin İnternet Sitesi’nin hangi bölümlerini ziyaret ettiklerini göstermekte reklamların ve aramaların etkinliğini ölçmektedir. Mugzen.com bu bilgileri pazarlama ve
reklam hizmetlerinde de kullanabilir.

İnternet Sitesi içeriğinde ve Mugzen.Com’a ait olmayan başkaca
internet sitelerine bağlantı veya referans yer alabilir. Eğer Kullanıcılar İnternet Sitesi üzerinden başka bir kullanıcıyla ya da üçüncü tarafların bağlantılarını (link’lerini) kullanarak üçüncü kişilere ait internet siteleri ile bilgilerini paylaşırlarsa, bu internet sitelerine sağlanacak bilgiler için farklı gizlilik politikaları geçerli olabilir. İnternet Sitesi bu sitelerin içerikleri veya içerdikleri diğer bağlantılardan sorumlu değildir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, Kullanıcılar, İnternet Sitesi’ne üye olmaları sebebiyle; kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini ve kişisel verilerinin işlenme amacını ve
bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme ve bu konularda [email protected] e-posta adresi vasıtası ile
bilgi talep etme; kişisel verilerine ilişkin herhangi bir eksiklik veya
yanlışlık bulunması halinde bu yanlışlığın giderilmesini isteme; kişisel
verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu durumun kişisel
verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini talep etme haklarını
haizdir.

Hüsni Topdemir, işbu gizlilik politikası hükümlerini, dilediği zaman İnternet Sitesi’nde yayınlamak suretiyle tek taraflı olarak değiştirebilir. Değiştirilen gizlilik politikası hükümleri, İnternet Sitesi’nde
yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer.

Hüsni Topdemir tarafından atanacak Veri Sorumlusu veya
temsilcisi, yasal altyapı sağlandığında Veri Sorumluları Sicili’nde ilan edilerek mevzuata uygun şekilde Mugzen.Com alan adlı internet sitesinden duyurulacaktır.